Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partierna skänker pengar

Hallsbergs kommun föreslog i somras att samtliga kommuner i länet skänker en krona per invånare till hjälporganisationen Läkare utan gränser.Ljusnarsbergs kommun kommer inte att uppfylla önskemålet. Däremot skänker de politiska partierna i kommunen pengar för att lindra svältkatastrofen i Afrika.

Annons

– Kommunen har cirka 4 900 invånare, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S). Jag föreslår att de politiska partierna skänker pengar i proportion till antalet ledamöter i kommunfullmäktige.

Socialdemokraterna har 47 procent av platserna, vilket motsvarar 2 000 kronor. Det beloppet kommer S att betala till Läkare utan gränser, som jobbar i de drabbade länderna i Afrika.

– Det är upp till de andra partierna om de vill anta uppmaningen och följa vårt exempel, säger kommunstyrelsens ordförande.

V, C, Kraftsamling för Ljusnarsberg och MP tänker följa socialdemokraternas initiativ och betalar alla sin andel till Läkare utan gränser.

– Inom moderaterna uppmanar vi våra medlemmar att bidra med en slant till Afrikas horn genom att skänka pengar till valfria hjälporganisationer, säger Gunnar Fransson.

Mer läsning

Annons