Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pedagogiska luncher i äldreomsorg diskuteras också

Idag kan lärare på grundskolan i Kopparberg, mot en avgift på 15 kronor, äta så kallad pedagogisk lunch i skolan tillsammans med eleverna. Nu diskuteras begreppet pedagogisk måltid i ett bredare perspektiv i kommunen.

Annons

– Vi har pratat om möjligheterna till, och behovet av, pedagogiska luncher inte bara i grundskola och förskola utan även i äldreomsorg, på gruppboenden och inom demensvården, berättar Ewa-Leena Johansson (S).

Sverigedemokraterna har lämnat in en motion till kommunfullmäktige om att kostnadsfria pedagogiska luncher ska införas i skolan i Ljusnarsberg. Detta förslag har SD lagt med ambition att förbättra såväl måltidsmiljö som inlärningsprocess i klassrummen. Bakom motionen finns Kenneth Axelsson (SD) och Ronnie Wegerstedt (SD).

– I dag finns pedagogisk lunch införd i reglementet där läraren kan äta med eleverna och då enbart betala för råvarukostnaden. I november hade Lärarförbundet en träff med samtliga partier i fullmäktige och då fanns just betydelsen av skolmåltiden med som en del i att förbättra elevers resultat, säger Johansson.

– Och vi ser även ett behov av pedagogiska luncher i andra verksamheter. Vi har diskuterat detta tidigare och nu är diskussionen aktuell igen.

Något beslut om att införa ett bredare grepp om pedagogiska luncher i kommunen har dock inte tagits.

Mer läsning

Annons