Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar saknas i år

Planerna på att bygga resecentrum i Kopparberg och Ställdalen kommer att försenas. Trafikverket har meddelat Ljusnarsbergs kommun att det inte finns några pengar i årets budget till dessa satsningar.

Annons
Komplicerat. Den gamla järnvägskiosken ägs av en person, medan en annan person äger marken. Det komplicerar kommunens önskan att bygga en ny väntsal.BILD: INGVAR SVENSSON

– Vi hade hoppats kunna köra igång dessa projekt i slutet av året, säger kommunchef Tommy Larserö. Vi har inte fått klart för oss hur Trafikverket resonerar. Vi visste att verket har dåligt med pengar, men inte mer.

Kan dröja

Kommunchefen hoppas att Trafikverket ska kunna vara med och medfinansiera dessa projekt under andra halvåret 2012.

Men det kan också dröja till 2013–2014.

– Vi vill komma igång så fort som möjligt både i Kopparberg och Ställdalen, säger kommunchefen.

Kommunstyrelsen har gett kommunchefen och näringslivsutvecklare TomasLarsson i uppdrag att undersöka möjligheterna att köpa den gamla kiosken intill järnvägsstationen i Kopparberg.

– En tanke är att riva kiosken och bygga en ny väntsal på platsen, säger Tommy Larserö. Vi tycker det är viktigt att få bort kiosken, som står outnyttjad.

Kioskens ägare har begärt 65 000 kronor. Sedan tillkommer kostnader för rivning och ny väntsal. Frågan är dock om kiosken är så dålig att den måste rivas. Det finns personer som tror att den går att bygga om till en mindre väntsal.

Få bort skamfläck

När kommunstyrelsen diskuterade kiosken tyckte Gunnar Fransson (M) att det är värt att lägga pengar på den för att få bort en skamfläck i samhället.

– Jag tycker det tar emot att lägga kommunala pengar på det här, sade Hans Hedborg (C).

Socialdemokraten Wiveca Stopp tyckte att kommunen ska försöka få ned priset. Hon menade vidare att arbetsmarknadsenheten kanske kan riva kiosken.

Mer läsning

Annons