Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar saknas till hjärtstartare

10 000 kronor till behövs innan målet att placera en hjärtstartare på Ica Kopparhallen kan uppnås.
– Det är snabba insatser som behövs när någon får hjärtstopp, säger Barbro Resare, ordförande i hjärt- och lungsjukas förening i Ljusnarsberg.

Annons

I tisdags hade hjärt- och lungsjukas förening i Ljusnarsberg ett möte för att locka sponsorer till en hjärtstartare.

– Vi har fått ihop 13 000 kronor och det är inte så dåligt. Men vi har räknat ut att vi behöver 23 000 kronor för att ro allt i hamn, säger Barbro Resare.

Hittills har PRO Kopparberg, Cykelklubben, Ställdalens IK, Kopparbergs lättmotion, Ljusnarsbergs fiskegårdförening samt två privatpersoner skänkt pengar till hjärtstartaren.

– Det är många andra som har visat intresse men som fortfarande funderar, vi har sagt att vi måste ha klara besked senast den 31 augusti, säger Barbro Resare.

Fyra på plats

Hjärtstartaren är planerad att vara på plats på Ica i september.

– Vi har fått uppdraget att beställa en och sen får vi hjälpas åt att täcka upp med pengar där det fattas, säger Barbro Resare.

I dag finns det fyra hjärtstartare i Kopparberg. Dessa är utplacerade på bryggeriet, vårdcentralen i Kopparberg, brandkåren och i en av Opera på Skärets lokaler. Men hjärt- och lungsjukas föreningen i Ljusnarsberg tycker att det behövs en hjärtstartare också på Ica.

– Om man jämför med sjukvården så skadar det ju inte, om man har möjlighet rent ekonomiskt, att antsälla fler läkare. Ica Kopparhallen har öppet från nio på morgonen till nio på kvällen de flesta dagarna om året så det är förhållandevis många som rör sig där under en lång tid av dygnet, säger Barbro Resare.

Mer läsning

Annons