Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar snurrade in till barnfond

Jag har fått bort 55 kilos övervikt. Nu är det roligt att träna, säger Daniel Johansson. Han var en av de 25 000 personer i landet som förväntades delta i lördagens Spin of Hope. Ett arrangemang för Barncancerfonden.

Annons
Värksamma. Jens Andersson och Daniel Johansson trampade in pengar till Barncancerfonden på träningscentret Värket i Bångbro.

 – Vi uppfyller inte villkoren, vi har inte kunnat få ihop tillräckligt många, så vi gör på vårt eget lilla sätt, säger Petra Strandberg på Värket i Bångbro.

Insamlingen Spin of Hope förutsätter att en spinningcykel hålls igång i 12 timmar.

– Vi låter i stället all dagens träning under fyra timmar här i Bångbro ge ett bidrag till Barncancerfonden och vissa som inte kunnat vara på något med har ändå lämnat pengar, säger Petra Strandberg.

Daniel Johansson var både med och hade slantat in en betydande summa i bidragskassan.

Han sjöd av energi när han klev upp på cykeln för ett spinningpass på en timme.

– Jag är på alla redskap och träningsformer, men har fastnat mest för löpträning, säger han.

Annika Härkänen ledde spinningpasset i Bångbro och höll fart på tiotalet deltagare.

På Lindesbergs arena var det desto fler.

– Vi håller fart på 16 cyklar här mellan klockan 7-19. Tolv företag, Stadsskogsskolan och Landstinget samt Lindecyklisterna deltar på två cyklar . De flesta trampar en timme i taget, de yngsta en halvtimme i lagen, berättar Mikael Funck.

Över målet. – Vi hade som mål att samla ihop 30 000 kronor. Det var uppnått redan klockan sju när vi drog igång Spin of Hope, säger Mikael Funck, träningsansvarig och styrelsseledamot i arrangerande föreningen Lindecyklisterna

Mer läsning

Annons