Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för torghandel

Nu är det meningen att Malmtorget i centrala Kopparberg ska bli livfullare. Under ett antal lördagar med premiär i dag blir det torghandel där.

Annons

– Vi vill ha mer aktiviteter vid vårt fina torg, säger Tommy Larserö, kommunchef i Ljusnarsbergs kommun. Satsningen på torghandel är ett led i denna ambition.

Förslaget väcktes vid det internat som kommunen anordnade i Bredsjö förra hösten. Nu är det dags att genomföra planerna. Under sju lördagar i sommar kommer kommunens invånare att kunna torghandla.

Liv och rörelse

– Handeln är öppen för företag, föreningar och privatpersoner, säger kommunchefen. Vi hoppas att många vill utnyttja den här möjligheten. Förhoppningen är också att denna aktivitet ska mottas på ett positivt sätt av invånarna. Det vore kul om vi kan skapa lite liv och rörelse vid Malmtorget.

Även i september?

Om intresset blir stort kan det bli torghandel även i september. Det kommer att finnas sexton bord att hyra. Det är kommunens arbetsmarknadsenhet som ansvarar för de praktiska detaljerna kring torghandeln.

– Till lördagens premiär kommer sex torghandlare, varav de flesta är lokala, säger Mikael Kähäri vid EU-projektet Byggeriet, som sköter kontakterna med intresserade torghandlare.

Mer läsning

Annons