Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatteverket begärKlacken i konkurs

Bolaget Transtravel, som driver skidanläggningen Gillersklack norr om Kopparberg, riskerar att försättas i konkurs. En konkursansökan har inlämnats till Örebro tingsrätt av Skatteverket.

Annons

Enligt Kronofogden har företaget skulder på drygt 1,7 miljoner kronor. Nästan hela skulden handlar om obetalda skatter. Den äldsta skulden är från 2008.

– För ett fåmansbolag är det mycket att ha en skatteskuld på 1,6 miljoner kronor, sade skattehandläggare Kerstin Hornevall till NA tidigare i veckan.

Företagets vd Stefaan Lehoucq var optimistisk trots de stora skulderna när NA pratade med honom för några dagar sedan.

– Ge mig lite andrum, så löser jag detta, sade han.

Han ville dock inte säga hur han tänker lösa situationen. Däremot sade han att skulderna inte kommer att påverka den fortsatta verksamheten vid Gillersklack.

Skatteverket, som är den störste fordringsägaren, tog beslutet att begära bolaget i konkurs efter att ha fått Kronofogdens rapport. Den visar att det inte finns utmätningsbara tillgångar som täcker samtliga skulder.

De tillgångar som fanns har mätts ut. Det rör sig om drygt 430 000 kronor, som fanns på tre av företagets konton. In-nan utmätningarna var skulden drygt två miljoner kronor.

Stefaan Lehoucq befinner sig hemma i Belgien. NA sökte honom för en kommentar utan framgång sent på fredagseftermiddagen.

Mer läsning

Annons