Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen hotar med vite

Tar inte kommunen tag i skolans bekymmer så att resultaten förbättras kan det komma att kosta. Det har Skolinspektionen meddelat efter en tillsyn.

Annons

Elevernas vid Kyrkbackskolans resultat har försämrats de senaste fem åren. Likaså har andelen som når kunskapskraven i alla ämnen minskat. I båda fall ligger Ljusnarsberg betydligt under snittet för landet som helhet.

Inte bra, konstaterar Skolinspektionen som nyligen genomfört en tillsyn på skolan.

Den sammanfattande bedömning som Skolinspektionen gör, är att såväl kommunledning som skolpersonal har uppmärksammat bristerna och satt in åtgärder i syfte att förbättra elevernas resultat. Dock anser Skolinspektionen att åtgärderna ofta varit kortsiktiga och att det saknats uppföljning och analys av hur skolans verksamhet påverkat resultaten. De bakomliggande faktorerna har heller inte utretts.

Under senare tid har dock åter arbete inletts för att vända den negativa trenden, och Skolverket förutsätter att det kommer fullföljas och att ett mer långsiktigt arbete blir verklighet. Som garant för att så sker ska kommunen senast i september se till att något händer, och även meddela Skolinspektionen vad man ämnar göra - annars kan kommunen få betala böter.

Mer läsning

Annons