Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solen räddade isåkningen

Förra året var isen för dålig. I år höll kölden på att stoppa helgens isåkning med bilar vid Norrsjön utanför Kopparberg. Men solen kom fram och Old Wheels Bergslagens ungdomssektion kunde genomföra träningen.

Annons
Isåkning. Ett 20-tal ungdomar passade på att testa isåkning vid Norrsjön. Bilarna som användes var försedda med rallydäck.

– Isen är en halvmeter tjock och bra för den här typen av körning, säger Joel Lindberg, som tillsammans med Jennifer Olsson är ungdomsansvarig.

Inför isåkningen fick ungdomssektionen cirka tio nya medlemmar. Sammanlagt kom ett 20-tal ungdomar för att köra några varv på den plogade banan vid Norrsjön.

– Vi kör med riktiga rallydäck för att få bästa möjliga fäste på isen. Eftersom dessa däck inte är godkända för att köra med på väg får vi byta däck här nere vid sjön, säger Joel Lindberg och fortsätter:

– Att köra på Norrsjön blir som att köra på halkbana, men ändå inte. Det är bra att våra medlemmar får körvana på den här typen av underlag.

Margita Larsson, vice ordförande i Old Wheels Bergslagen, fanns på plats vid Norrsjön för att följa ungdomarnas framfart på banan.

– Det är lärorikt för ungdomarna att få köra bil på is, säger hon. Dessutom skapar det här gemenskap, vilket är inte minst viktigt.

Ungdomssektionens syfte är att ta hand om ungdomar som är bil- och motorintresserade. Målet är att tillsammans med huvudsektionen arrangera minst en egen träff med bilar, musik och aktiviteter för alla åldrar.

– Förra året arrangerade vi vår årliga träff i Ställdalens Folkets park, säger Jennifer Olsson. Vi planerar för en träff också i år. Men var vi ska hålla den är inte klart. Vi håller på att titta på flera olika platser.

Under sommarmånaderna passar många medlemmar i Old Wheels Bergslagen på att åka på cruising runt om i Sverige. Det händer också att en och annan åker utomlands på sådana arrangemang för att umgås med andra motorintresserade.

Fika. Flera av åskådarna passade på att dricka kaffe och äta smörgås i kylan. BILD: MICHAEL LANDBERG
Nöjd. Joel Lindberg var nöjd med uppslutningen med tanke på kylan.  BILD: MICHAEL LANDBERG

Mer läsning

Annons