Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa brillor för en tredje dimension

För ett år sedan var digitaliseringen klar och bion i Kopparberg gjorde en nystart efter ett år i träda. Publikrekordet är 150 besökare. I lördags eftermiddag köpte 30 filmsugna matinébiljett och såg Big Hero 6.

Annons
Klart för start. Ella och Thor Martinsson var klara för avfärd med lördagens matinéfilm i Kopparberg.Foto: Michael Landberg

– Det har också hänt att ingen kommit. Den gången såg vi filmen själva, säger Thomas Larsson. Rekordet ifjol sattes när Robert Gustavsson och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann visades.

I lördags var det Thomas Larsson och Thomas Hellström som var maskinister. Åtta eldsjälar håller bion i gång.

Ruben Häien var först i lördags i biljettluckan.

– Jag ska vänta på några kompisar och har sett filmen tidigare en gång, men inte i 3D som här, säger han.

Thor Martinsson och systern Ella hade sett en trailer hemma som lockatstill Bio Malmen. För att nå upp med ögonen över stolsraden framför hade de en bilkudde och en bilbarnstol med sig.

I fjol var publiksiffran i Kopparberg 1 636 personer. I alla Bergslagskommunerna är det eldsjälar som håller i gång biograferna.

– Det blir inga överskott att betala några löner med, säger Thomas Hellström.

Kollegan Thomas Larsson konstaterar att kommer det lika många på söndagen som i lördags och tittar på helgens matinéfilm går det ihop. Annars inte. På sportlovet satsar Bio Malmen extra med två vardagskvällar utöver ordinarie helgbio.

Först i kön. Ruben Häien skulle se Big Hero 6 för andra gången.

Mer läsning

Annons