Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: "Svarten" greps i Kopparberg

En man i 70-årsåldern har anhållits misstänkt för misshandel i Kopparberg. Enligt Aftonbladet är den gripne en av Sveriges mest kända brottslingar.

Annons
Lars Ferm

Klockan 16.19 på tisdagen grep polisen en man i 70-årsåldern i Kopparberg. Mannen är misstänkt för våld i nära relation. En person som blivit vittne till misshandeln ska ha larmat polisen.

– Som jag förstår det ett vittne som ringer in till oss som larmar. Vittnet ser misshandeln, säger Dan Sööder, Örebropolisens vakthavande befäl.

Misshandeln i Kopparberg ska ha skett utomhus på Bergmästaregatan. Enligt obekräftade uppgifter skedde misshandeln vid macken.

Den gripne mannen anhölls klockan 19.39 på tisdagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den gripne mannen en av Sveriges mest kända brottslingar, Lars Carlander, som tidigare hette Lars-Inge Svartenbrandt. Den nu 70-årige mannen togs sin frus efternamn när han i augusti i år gifte sig i Ljusnarsbergs kyrka. Innan det bar han efternamnet Ferm.

Lars Carlander är en av landets mest kända brottslingar och har tillbringat mer än 40 år av sitt liv i fängelse. Så sent som i maj greps han efter ett bråk i en bostad mellan Ställberg och Ställdalen. Han var då misstänkt för mordförsök, grovt vapenbrott och hot mot tjänsteman. I början av juli släpptes han från häktet och utredningen om mordförsök och vapenbrott lades ned.

Vet du mer? Skicka tips och bilder via mms till 72019 eller mejla [email protected]

Annons