Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskattad samverkan kring bad

Sedan förra sommaren drivs kiosken vid Djäkensbadet i samarbete mellan kommunen och Kopparberg Bollklubb. En service som uppskattas av de badsugna besökarna.

Annons
Solnjutare. Jan Karlsson kastar boll med dottern Angelica.

I vattnet är det full aktivitet. Barn kastar sig från bryggorna, står på händer och skvätter vatten på varandra. De vuxna njuter av solen på land.

I kiosken kan den sugne förse sig med en glass eller något att dricka. Kiosken bemannas av gymnasieungdomar som fått sommarjobb via kommunen. När vädret tillåter arbetar de i kiosken, annars rensar de ogräs vid Olovsvallen.

Denna vecka är det Andrea Fagrell som står bakom disken. Hon ska börja andra året på Lindeskolan till hösten och trivs med sitt sommarjobb.

– Det är inte så ansträngande, men väldigt kul! Jag föredrar kiosken framför ogräset, säger Andrea och skrattar.

En som uppskattar verksamheten är badgästen Jan Karlsson. Han besöker badet så gott som varje dag tillsammans med barnen.

– Kiosken är väldigt viktig! Det är en bra service till oss besökare. Det här är den bästa badanläggningen som finns i kommunen, tycker Jan.

Kent Gustavsson från Kopparberg BK är nöjd med upplägget och samarbetet med kommunen.

– Vi hoppas kunna fortsätta även nästa sommar. Det blir några kronor till föreningen, samtidigt är det bra att ungdomar får sommarjobb, säger Kent.

Mer läsning

Annons