Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Utmärkt tillfälle för oss”

Ljusnarsbergs kommun tar för första gången hjälp av Kopparsbergsmarken för att marknadsföra sig på olika sätt. På lördag blir det öppet hus i Tingshuset.

Annons

– Med tanke på hur mycket folk som kommer till Kopparberg den här dagen är det ett utmärkt tillfälle för oss att göra reklam, säger kommunchef Tommy Larserö.

Det är intresseföreningen Utveckling Ljusnarsberg och dess ordförande Ulf Hildebrandt som ligger bakom idén till den här satsningen.

– Under många år har turistbyrån medverkat under marknadsdagarna och så blir det även i år, säger kommunens näringslivschef Tomas Larsson. Däremot har inte kommunen medverkat tidigare på det sätt vi nu ska göra.

De 14 ambassadörerna

I Tingshuset kommer de 14 ambassadörerna för Ljusnarsbergs kommun att presenteras med namn. Fotografier på dem kommer också att kunna beskådas.

– Vi kommer också att informera om VM i guldvaskning, som ska avgöras i Kopparberg 2014, säger näringslivschefen. En tredje programpunkt blir att med hjälp av kartor visa var det finns vattennära villatomter i kommunen. Det finns en del färdiga tomter och dessutom planeras det för fler vid Näset och Mossboviken vid Ljusnaren.

Ett första test

Lördagens evenemang blir ett första test. Slår det väl ut kan det bli en mer omfattande marknadsföring av kommunen nästa år.

Från kommunen kommer Tommy Larserö, Tomas Larsson, informatör Ylva Edbohm och kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S) att finnas på plats i Tingshuset. Dessutom medverkar intresseföreningens ordförande Ulf Hildebrandt.

Mer läsning

Annons