Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsmyckning med belysning fortsätter

Nästa steg i satsningen på julbelysning börjar ta form. Vid resecentret vill kommunen att det ska lysa välkomnande längre.

Annons

Strängare regler gällande el- och trafiksäkerhet från Trafikverket ledde 2011 till en mörkare jul i bland annat Kopparberg. Kommunen tvingades ta ner belysningen med julgirlanger i centrum samt i Ställdalen. I fjol lystes tillvaron upp igen. Kommunen har beslutat om en satsning på julbelysning på totalt 580 000 kronor och inför julen 2013 gjordes inköp för 300 000 kronor.

Nu fortsätter arbetet. Kommunstyrelsen har nyligen beslutat investera 91 000 kronor 2014. Det blir en 170 cm i diameter stor stjärna på Malmtorget som ska komplettera ljustaket som redan finns där.

Utsmyckning i stationsparken planeras också. Tanken var trädbelysning, men politikerna vill att utsmyckningen inte är så julbetonad.

– Det är mörkt längre än bra över jul och en välkomnande belysning för övriga tider på året vore bra, säger ks-ordförande Ewa-Leena Johansson (S).

Saken ska undersökas.

Ytterligare ett förslag som arbetats fram är trädbelysning på Kristineplan, men den får ligga med i budgetberedningens arbete.

Nästa år, 2015, är förhoppningen att även förbereda för att senare kunna montera granris-stjärnor på fastigheter från resecenter och upp emot centrum.

Mer läsning

Annons