Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntsal - första ledet i satsning på resecentrum

En ny väntsal kommer att byggas i Kopparberg intill den före detta järnvägsstationen. Den kommer att stå på samma plats som den gamla järnvägskiosken.

Annons

Kommunen köpte kiosken för en tid sedan. Nu har Bergslagens miljö- och byggförvaltning gett klartecken för rivning av den förfallna kioskbyggnaden.

– Men när den ska rivas är inte klart, säger kommunens näringslivschef Tomas Larsson. Utformningen av väntsalen ska först diskuteras och beslutas. Detta för att vi ska undvika att det blir ett hål där kiosken står i dag.

Klar kommande vinter

Målsättningen är att väntsalen ska bli klar kommande vinter. Väntsalen är en del av satsningen på ett resecentrum i Kopparberg.

I övrigt ingår bland annat en ny hållplats för bussarna. Resecentret, som byggs för att förbättra servicen för resenärerna, väntas bli helt klart under 2013.

– Ställdalen kommer också att få ett resecentrum, säger näringslivschefen. Vi är på gång med att göra en upphandling genom Bergslagens kommunalteknik, som leder båda projekten.

I Ställdalen blir det en ny busshållplats vid sidan av genomfartsvägen. I dag tvingas bussarna stanna ute i körbanan för att släppa av och på resenärer.

Ny belysning

– Från nya busshållsplatsen blir det en gångväg till järnvägsspåren. Det blir också en eller flera nya belysningsstolpar och bättre belysning vid järnvägsspåren.

De planerade förändringarna i Ställdalen kommer om allt går som planerat att bli klara inom några månader.

Den totala kostnaden för satsningarna i Kopparberg och Ställdalen väntas bli knappt fyra miljoner kronor. Hälften står staten för i form av statsbidrag.

Mer läsning

Annons