Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LO-basen tror på ökat valdeltagande

 
Val 2014
Visa alla artiklar

– I går kväll hade 173 000 förhandsröstat. Det är 17 procent fler än vid förra EU-valet.
LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson tror på högre valdeltagande och han tror även att fler av hans medlemmar kommer att rösta i år.

Det är första gången de åker ut tillsammans, LO-ordföranden och LO:s fackförbunds EU-kandidat Johan Danielsson (S).

– Vi verkar fokusera på samma sak, konstaterar Karl-Petter Thorwaldsson efter att de båda talat inför några av Tullängsskolans elever.

Saken är att förklara varför det är viktigt att rösta i EU-valet i första hand, men även i höstens val.

– Vi kan inte bara gå ut som någon sorts överhet och säga att ni ska rösta, säger LO-ordföranden. Vi måste ge exempel på hur EU påverkar oss i vardagen.

Vid förra EU-valet röstade nämligen endast 35 procent av LO:s medlemmar. För hela Sverige var valdeltagandet 45 procent. Det är mycket därför Karl-Petter Thorwaldsson och Johan Danielsson besökte Örebro. Både handels och byggnads fick möta duon.

– Jag har en känsla av att fler kommer att rösta nu. Det är 20 år sedan vi röstade om medlemskap och länge lät nej-sägarna bli att rösta, säger Johan Danielsson. I dag röstar båda lägren för att EU påverkar Sverige.