Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LO-basen tror på ökat valdeltagande

Artikel 30 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

– I går kväll hade 173 000 förhandsröstat. Det är 17 procent fler än vid förra EU-valet.
LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson tror på högre valdeltagande och han tror även att fler av hans medlemmar kommer att rösta i år.

Annons

Det är första gången de åker ut tillsammans, LO-ordföranden och LO:s fackförbunds EU-kandidat Johan Danielsson (S).

– Vi verkar fokusera på samma sak, konstaterar Karl-Petter Thorwaldsson efter att de båda talat inför några av Tullängsskolans elever.

Saken är att förklara varför det är viktigt att rösta i EU-valet i första hand, men även i höstens val.

– Vi kan inte bara gå ut som någon sorts överhet och säga att ni ska rösta, säger LO-ordföranden. Vi måste ge exempel på hur EU påverkar oss i vardagen.

Vid förra EU-valet röstade nämligen endast 35 procent av LO:s medlemmar. För hela Sverige var valdeltagandet 45 procent. Det är mycket därför Karl-Petter Thorwaldsson och Johan Danielsson besökte Örebro. Både handels och byggnads fick möta duon.

– Jag har en känsla av att fler kommer att rösta nu. Det är 20 år sedan vi röstade om medlemskap och länge lät nej-sägarna bli att rösta, säger Johan Danielsson. I dag röstar båda lägren för att EU påverkar Sverige.