Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokal succé på SM-veckan

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Nora AK firade stora triumfer under SM-veckan. Föreningens samtliga deltagare i styrkelyft tog medalj på lördagen. 

Nora AK kan se tillbaka på en väldigt lyckad lördag i styrkelyftstävlingen på SM-veckan. Tre medlemmar ställde upp, och alla tog varsin bronsmedalj. 

Tommy Johansson slutade trea i 93-kilosklassen, medan Jan Pettersson knep bronset i 105-motsvarigheten och Mikael Åhlin gjorde om bedriften i 120-kilosklassen. Mest dramatiskt blev det för Pettersson, som länge såg ut att bli utan medalj.

– Jag trodde att det var en femte eller en sjätte plats som jag kämpade om. Men sedan missade en av mina konkurrenter (Pelle Zachrisson), och jag kunde ta ett brons. Jag förstår inte hur det gick till riktigt, säger han.

Pettersson genomförde en liten kupp i det tredje och sista marklyftet och höjde vikterna på stången till 292,5 kilo i stället för 290 kilo som först var tänkt.

– Då kunde jag hamna på samma summa som honom (Zachrisson), och det var tack vare mitt team som vi kom fram till att göra så. Sedan vann jag på att han väger några kilo mer än vad jag gör, för att det är så reglerna funkar.

De andra två momenten i tävlingen var knäböj och bänkpress.

– Det var tungt i böjen, men jag fick till en bra sådan och valde sedan att avstå det sista försöket och vila inför fortsättningen. Bänk är jag ganska så bra på, även fast jag valde att släppa stången en gång.

Noras tränare P-O Larsson är riktigt tillfreds med vad som presterades.

– Jag är mer än nöjd. Det här är det bästa SM som vi någonsin gjort redan, och i morgon (läs söndag) har vi fyra som ska tävla igen. Det gick rätt okej i både Östersund och Falun för oss, men det här SM:et slår lätt båda dem, säger han.

Alla medaljörer i styrkelyft under lördagen:

93 kilo:

Guld: Henrik Fransson, Öjeby AK.

Silver: Viktor Renberg, do.

Trea: Tommy Jacobsson, Nora AK.

105 kilo:

Guld: Joakim Lakso, Luleå AK.

Silver: John Börjesson, Westbo AK (Jönköping)

Brons: Jan Pettersson, Nora AK.

120 kilo:

Guld: Marcus Denke, Westbo AK.

Silver: Mikael Folkesson, Katrineholm AK.

Brons: Mikael Åhlin, Nora AK.

120 kilo+:

Guld: Fredrik Svensson (Sundsvalls AK)