Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokaracet avgör Brattlöfs Cup

På lördag avgörs rallysprinten Brattlöfs cup 2010 när tredje och sista deltävlingen, Lokaracet, arrangeras.

Annons

Cupen anordnas av Hällefors motorklubb. Förare från såväl länet som grannlännen deltar i tävlingen. Årets Lokaracet har 44 anmälda ekipage vilket är något färre än vad cupen brukar locka till sig.

– Det lägre deltagarantalet kan bero på att det ordnas fler tävlingar samma helg. Dessutom tror kanske många att Lokaracet fortfarande är en backtävling, vilket det inte är, säger tävlingsledare Marielle Böe från Hällefors MK.

Sedan två år körs deltävling tre i Grythyttan i stället för i Lokabacken och ett namnbyte på deltävlingen diskuteras i klubben. Cupen körs i tio olika tävlingsklasser. Deltävling ett heter Midvintersprinten, deltävling två heter Silverrundan.  Klockan 11 på lördag sker första start i Lokaracet i närheten av Skifferverket i Grythyttan. Varje förare kör tre åk och samtliga åktider räknas.