Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokförare vill flytta minnesplats

Flytta minnesplatsen från järnvägsövergången i Viaområdet. Den uppmaningen riktar huvudskyddsombud för lokförare till Kumla kommun.

Annons

Efter att en 13-årig flicka begick självmord genom att ställa sig framför tåget för några veckor sedan har det skapats en minnesplats vid järnvägsövergången i Viaområdet med blommor, texter och bilder.

Det ser lokförarnas skyddsombud som ett arbetsmiljöproblem. Minnesplatser kan framkalla obehagliga minnen både för den förare som var med om händelsen och andra som varit med om liknande händelser tidigare.

”Vi vill härmed förklara för Er på Kumla Kommun vårt arbetsmiljöproblem och hoppas att på något vis få till en förändring och förbättring i denna fråga.

Vårt förslag är att Ni hjälper till att flytta sorgeplatsen till exempelvis skolan eller kyrkan.”, avslutas brevet från skyddsombuden.

– Just nu är det här en viktig plats dit många sörjande går. Vi har sänt ett svar till dem att vi önskar ha kvar platsen fram till begravningen. Efter den och efter samtal med de anhöriga kommer vi att flytta det som finns där, säger barn- och utbildningschef Mait Walderlo.