Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Loppis för bygdens skull

För femte året i rad arrangerades gårdsloppis i Gammelbo i lördags. – Det brukar komma mellan 300 och 400 besökare till gårdsloppisen, säger Ing-Marie Rydén Höök, arrangör för gårdsloppisen.

Det hela började med en kaffeservering och ett försök att skapa lite gemenskap i orten. När förtjänsten uppgick till 8 000 kronor beslöt Gammelboborna att skapa Gammelbo byalag. Det är det byalaget som nu driver den årliga gårdsloppisen.

– Tanken är att pengarna vi får in på kaffeserveringen ska gå till bygden. Hittills har vi ordnat med en eldstad vid badplatsen, målat om några saker och satt upp en anslagstavla för pengarna, säger Ing-Marie Rydén Höök, som menar att det är just kaffeserveringen med det hembakade kaffebrödet som lockar mest folk till gårdsloppisen.

Dragplåster

– Det är kaffebrödet som många kommer hit för. De som deltar i loppisen kan välja att baka till kaffeserveringen i stället för att betala för bordsplatsen, säger hon.

Det är inte bara de traditionella loppisfynden som går att finna på gårdsloppisen i Gammelbo. Vid ett av borden sitter Ernst Witter och Shelagh Green, båda två medlemmar i Gammelbo byalag, och säljer hemlagad shutney, rabarber och kryddväxter.

– Plantorna går bäst, vi hade flera tigerbegonier med oss men de är slut. Det är värre med rabarberna, de går inte så bra alla har säkert egna rabarber hemma, säger Shelagh Green.