Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Loppis gav extra pengar

Loppiset på fritidsgården har gett god avkastning. För pengarna som samlats in har ungdomarna kunnat samlas kring aktiviteter som annars inte hade blivit av.

Det var kommunens skrala ekonomi och därmed också bristen på pengar till aktiviteter som fick fritidsgården att öppna ett loppis i oktober förra året. Tack vare ljusnarsbergarnas givmildhet och ungdomarnas arbete har loppiset hittills inbringat drygt 2 600 kronor.

Till Örebro och Ludvika

– Det har varit extra roligt att känna att vi har gjort det här och därför fått möjlighet att göra någonting roligt, säger Jonny Hellqvist.

För pengarna har ungdomarna åkt på shoppingtripp till Örebro och gjort en bowlingresa till Ludvika.

– Resan till Örebro gjorde vi omgående. Det kändes viktigt att ungdomarna från början fick se att deras arbete lönar sig, säger fritidsledaren Susanne Hammarbäck.

Loppiset är här för att stanna och på lördag klockan 12–15 hålls lite extra öppet. Än är det oklart vad som ska göras för det de tjänar in, men idéerna är många.