Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lorentzon slipper straff

Örebro Hockey har riktat skarp kritik mot domarna i allsvenskan den här säsongen. Men här kommer i alla fall en glädjande dom.
Albin Lorentzon stängs inte av ytterligare för slagsmålet som gav match penalty.

Örebro-backen åläggs inte någon ytterligare avstängning – utöver den automatiska avstängningen som träder i kraft efter ett match penalty. Det slår Disciplinnämden fast vid efter slagsmålet i bortamatchen mot Malmö förra veckan.

Beslutet motiveras enligt följande: ”Av filmsekvenser från händelsen och yttrandet från Albin Lorentzon framgår att Albin Lorentzon inte inleder slagsmålet utan får ta emot ett antal slag från motspelaren innan han själv utdelar ett antal slag mot denne. Med hänsyn tagen till detta finner Disciplinnämnden att bestraffningen för den aktuella förseelsen kan stanna vid den automatiska avstängningen som har dömts ut”, skriver Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande. (NA)