Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löser målvaktskrisen – med comeback

Målvakten skadad mitt i Champions league-jakten. Men nu har Kif Örebro hittat en nygammal lösning på problemet.

Annons
Lina Domberg.

Det var i måndagskvällens match i F19-allsvenskan, där Kif säkrade en plats i SM-slutspelet, som Mimmi Paulsson-Febo slog ett finger ur led. Ett tungt avbräck för Kif som plötsligt stod utan reservmålvakt i den stekheta slutspurten av damallsvenskan, och som ställde upp i cupmatchen mot Mallbacken i onsdags utan någon backup till Stephanie Labbé.

Men nu har Kif hittat en oväntad lösning på målvaktsproblemet.

Lina Domberg, som inledde säsongen som reservmålvakt men flyttade till USA efter sommaruppehållet för att plugga på Univeristy of Bridgeport och spela för skollaget Purple Knights, har flyttat hem till Örebro igen och är tillbaka i truppen redan i lördagens bortamatch mot AIK. Något som är möjligt eftersom Domberg fortfarande på papperet är Kifs spelare då hon inte hunnit debutera för det amerikanska collegelaget.

– Det stämmer. Det är personliga skäl som gör att jag flyttat hem, saker jag inte vill gå in på. Men jag kommer spela med Kif resten av säsongen nu, säger Lina till NA.

den hemsida där Domberg, Ellen Karlsson och Sophie Sörqvist kontinuerligt bloggat under tiden i USA berättar den 18-åriga målvakten mer om beslutet att flytta hem.

Läs mycket mer inför Kif Örebros match mot AIK i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Annons