Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löven tog inte chansen

Lindlövens IF tog inte sista chansen. Serieledande Valbo blev för svårt i Lindehov på onsdagskvällen. Gästrikelaget vann med 5–3 (2–1, 0–2, 3–0).
– Och säsongen tog slut, understryker ”Lövens” tränare Tomas Östlund efteråt.

Annons

För Lindlöven var vinst ett måste för att behålla spänningen i division 1-hockeyns fortsättningsserie som avslutas på söndag.

– Ja, då hade vi varit en poäng bakom Valbo och hoppet om en play off-plats till allsvenskan fanns där, fortsätter Tomas.

Förlust som ätits upp

Men Valbo har å andra sidan jumbolaget Linden från Eskilstuna på hemmaplan i sista omgången. Och Linden har bara vunnit en match hittills – mot Lindlöven.

– Jo, den förlusten har vi fått äta upp flera gånger. Men Valbo är en värdig serievinnare och vann väl inte orättvist nu heller, säger Tomas.

Det var en tät match, med bra spel och högt tempo.

– Vi gjorde en bra förstaperiod, men en ännu bättre andraperiod. Om vi bara utnyttjat vårt fem mot tre-läge i slutet av andra perioden så hade nog slutresultatet blivit annorlunda, gissar Tomas.

Valbo tog tillvara på chanserna

Ja, i stället för 4–2 så kvitterade Valbo till 3–3 efter 44 sekunder i slutperioden.

– Valbo tog vara på chanserna på ett bättre sätt, eller pucken studsade deras väg, säger Tomas.

I Lindlöven får backen Johan Asplund och forwarden Daniel Wallén de bästa betygen. Daniel gav också hemmalaget ledningen och Johan kvitterade till 2–2. Ledningsmålet 3–2 gjorde Patrik Säfström.

Lindlöven avslutar borta mot Bålsta.