Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovisa pallade för hårt tävlingstryck

160 unga luftgevärsskyttar från fem län gjorde upp om riksfinalplatser i Skyttiaden i Hällefors i lördags. – Det bästa jag skjutit någon gång, sa Lovisa Karlsson, Lindesberg Aspa Gusselby skytteförening, när hon var klar.

Tillsammans med några handbollskompisar provade hon på skytte förra året och det passade Lovisa Karlsson.

– Hon håller på att lära sig att våga skruva på siktet, säger Lovisas pappa Conny som visade betydligt mer nerver än skytten själv.

Albert Alfredsson, 12 år, var på hemmaplan och en av tre kvalificerade till Skyttiadens regionfinal från Hällefors skytteförening. Även för honom var det tack vare kamrater som han började.

– Det roligaste med skytte är att åka på tävlingar, men vi tränar en gång i veckan, säger han.

Efter de 40 tävlingsskotten var Albert inte helt nöjd trots resultat som de flesta avundas.

– Det blev några nior, säger Albert. Resten var tior.

Hälleforsbon Nils-Erik Johansson gick omkring och såg nöjd ut. Han var landslagsman på 70-talet i gevärsskytte.

– Riksidrotts- och skytteförbundet frågade mig en gång om jag kunde dra i gång en ny riksungdomstävling efter 70-iaden som lagts ned. Jag sa ja och det blev Skyttiaden med första tävlingsår 1984. I nio år höll jag på.

– Som mest tävlade 13000 ungdomar i hela Sverige. Nu är det ungefär 6 000, men det är roligt att tävlingen lever vidare efter 30 år, säger Nils-Erik Johansson.

Alla resultat för Skyttiadens regionfinal väst: se www.live.sius.se.

Riksfinal blir det  i Eskilstuna den 8 mars.