Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovvärd lagkamp på Lilla kvarn lockade lediga

En kamp som hette duga stod på Lilla kvarn när höstlovslediga barn tävlade och samtidigt tränade samarbete.

Höstkampen bestod i en rad olika samarbetsövningar. Målet var att i parvisa lag samla mest poäng. En övning var att gemensamt så in ett paket, men med bara två händer. En hand på ryggen. Andra uppgifter var att tillsammans flytta en apelsin mellan sina egna huvuden, ta sig fram på ett par stolar utan att stöta golvet och kasta bollar i en hink. Hetsigast var det när en tärning slogs i gruppen och den som fick en sexa skulle sätta på sig mössa, halsduk och lovikavantar för att sedan öppna en kola med papper på. Övriga fortsatte att slå tärningen och när någon annan fick en sexa var den dennes tur att överta klädesplaggen och kolaöppningen. Först i munnen med kolan gav poäng.

Flera av uppdragen genofördes på tid. Det blev en spännande eftermiddag för deltagarna som alla var taggade att ta hem segern.

– Riktigt svårt. Tejpen vill ju inte fastna, kommenterade Emma Lindin Bäcklund som tillsammans med brorsan William kämpade för att slå in ett paket.

Intensivt och tidvis högljutt blev det i Lilla kvarns lokaler där man hejade och peppade varandra att göra så bra resultat som möjligt.