Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löwdahls nya uppdrag: Straffa SHL-spelare

Henrik Löwdahl drog endast på sig 48 utvisningsminuter i SHL. Nu har han fått jobb – i disciplinnämnden.

Henrik Löwdahl, Örebro Hockey-ikonen, kaptenen och  som uppskattades för sin ödmjukhet som spelare, la skridskorna på hyllan i våras. Knappast känd som någon riksbuse. De ska han istället se till att stoppa framöver.

Löwdahl har fått en roll i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Med i nämnden, sedan förra året, finns också förre Örebro Hockey-spelaren Christoffer Norgren.

– Det är jättebra. Vi fick in Christoffer Norgren inför förra säsongen och han hade precis också slutat som spelare, så det här är inte första gången, och nu får vi in Henrik Löwdahl och Fredrik Carlman (före detta linjeman i SHL). De har redan varit med på våra första möten, säger disciplinnämndens ordförande Alexander Ramsay till Expressen.

Löwdahl är också spelarutvecklare för Örebro Hockey. Men Alexander Ramsay tror inte at uppdraget i Örebro Hockey kommer att störa disciplinnämndens arbete.

– Nu tror jag inte han jobbar med SHL-laget i och för sig, utan på lägre nivå, så det ser jag inga problem med, säger Alexander Ramsay.

– Jag har varit med om att de andra har varit jäviga också. Har du precis spelat i en klubb och det rör dina före detta polare så kanske du inte ska vara med på det mötet. När vi riskerar att det finns jäv så plockar vi bort personen.