Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LRF Örebro kritiserar regeringen i vargfrågan

LRF Örebro riktar skarp kritik mot miljöministern med anledning av den varg som nyligen placerades ut i Örebro län.
- Vi blev helt överkörda, säger LRF:s regionchef Bengt Waldebring.

Annons

LRF Örebro har skrivit ett brev till miljöminister Andreas Carlgren, landshövding Rose-Marie Frebran och Naturvårdsverket för att ”påtala den frustration som finns med anledning av den varg som flyttats från Jämtlands till Örebro län.”

- Det är inte vargen som sådan vi har synpunkter på, utan processen kring det hela. Man tillsätter en viltdelegation, men den sätts helt off-side, säger Bengt Waldebring, regionchef på LRF Örebro.

LRF har flera representanter i delegationen, men säger sig ha fått den mesta informationen i fallet med Jämtlandsvargen via medierna.

”Ett nyckelord för acceptans är förtroende. Detta begrepp har nu tyvärr raserats och blir oerhört svårt att bygga upp”, skriver LRF i brevet.

Vargen som har orsakat allt rabalder finns dock inte längre kvar i Örebro länet. Den vandrade först in i Värmland och sedan vidare över gränsen till Norge.

LRF

Lantbrukarnas riksförbund, LRF, har 170 000 medlemmar och arvetar för att skapa bättre villkor för företag inom bland annat skogs- och jordbrukssektorn.

Annons