Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luf kräver Pehrsons avgång

Liberala ungdomsförbundet kräver att Johan Pehrson avgår som rättspolitisk talesperson för Folkpartiet. Förbundet anser att politiken han presenterar bygger på populism.

– Liberala ungdomsförbundet har inte längre förtroende för att Johan Pehrson är rätt person att leda arbetet med att ta fram en ny rättspolitik för Folkpartiet, då han gång efter annan har visat att hans förslag varken grundar sig på forskning eller liberala värderingar, säger Linda Nordlund, förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet.

Johan Pehrson har begått ”fadäser”, anser förbundet. Som exempel anges straffskärpningar mot ungdomsbrottslighet, och att hans förslag inte bygger på politiska värderingar eller forskning. Utökade buggningsmöjligheter för polisen samt försvar av polisens användning av etnisk profilering, ligger också bakom förbundets kritik.