Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lunchkollen: Brödet bäst på hela lunchen

Pizzeria Parken har riktigt goda pizzor och är ett av lunchpatrullens absoluta favoritställen för fredagspizzan. Spröda välbakade bottnar med läcker, uttänkt fyllning. Det är nog därför vi blir besvikna över lunchen.

Annons

Trots namnet är det här matstället, som ligger precis vid Brunnsparkens ingång, så mycket mer än en pizzeria. Varje vardag serveras en lunchbuffé som består av flera olika rätter: kött och fisk. Dessutom levererar Pizzeria Parken mat till många äldre som har kommunal mattjänst, samtidigt som det kommer gott om lunchgäster. Flest män, kan vi konstatera: hantverkare och andra som disponerar bil i tjänsten.

När vi kommer dit får vi fin hjälp i kassan, servitrisen berättar både noga vänligt vad som ingår i lunchpriset, och de kommer också med en brickvagn och hämtar våra rester när vi har ätit klart.

Men när vi kommer fram till buffén är allt en enda röra. Dagens meny är pasta chicken Alfredo, stekt fisk och korvgryta, men där finns också tråg med wallenbergare, kycklingfiléer och fläskfilé som badar i sky. Remouladsåsen lyckas vi identifiera, men intill står en annan skål med en oklar sås dold under ett tunt lager skinn.

Där finns också skålar med äppelmos och med lingonsylt som vi inte heller klurar ut vad det ska vara till.

När vi kommer till varmrätterna har vi svårt att hitta rätt bland smakerna. Det som kallas för kycklingpastan som går under namnet ”chicken Alfredo” liknar inte alls rätten som brukar höra till just det namnet, och den ”krämiga korvgrytan med smak av chili”, påminner mer om barnmat så mild är den. Den panerade sejen med remouladsås och potatis, smakar precis just det, men utan finess och det övriga sovlet hänger mest i luften utan sina tillbehör.

Andra gången vi kommer dit är det bättre. Salladen är fräschare, den gratinerade köttfärspastan är riktigt god och även om raggmunken är i tjockaste laget så fungerar potatisplättarna fint ihop med det salta köttet.

Men järparna och kåldolmarna som serveras svajar fortfarande betänkligt i smaken och det är lite svårt att förstå vilken sås som är till vilken mat.

När vi ska dricka kaffe till maten finns det flera rader av olika fabriksbakade kakor och det ser trevligt och generöst ut.

Men vi kan inte låta bli att komplettera småkakorna med några bitar av det hembakade brödet som serveras i små trianglar. Så fort vi sätter tänderna i det, inser vi att det här är gjort på samma sätt som Pizzeria Parken gör sina pizzabottnar: de är lagom sega och lagom salta, det överlägset bästa på hela lunchen. Vi inser att vi gärna kommer tillbaka till Pizzeria Parken för en smarrig pizza-middag, men låter nog nästa lunch vänta ett tag.

Annons