Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lushtaku stoppas från Sarajevo

En skadedrabbad ÖSK-trupp drabbas nu av ytterligare ett bakslag.
Kushtrim Lushtaku nekas visum för torsdagens bortamatch mot Sarajevo i Europa league-kvalet.

Kushtrim Lushtaku är född i Srbica i Kosovo men växte upp i Tyskland där han spelade för ett flertal lag innan han till den här säsongen skrev på för ÖSK. 2008 utropade sig Kosovo som självständigt från Serbien och är i dagsläget erkänt av 75 av FN:s 192 medlemsländer. Dock inte av Bosnien, och det ställer alltså till det för ÖSK.

- Han får inget utfärdat visum i Bosnien. Det här har vi hanterat via den bosniska ambassaden i Stockholm sedan 15 dagar tillbaka, så vi har varit ute i god tid, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

- Ambassaden måste få ett godkännande av den bosniska regeringen. Men där är det bara tjänstemän som uttalar sig, så ambassaden är väldigt frustrerade, säger Sjögren.

ÖSK ska nu vända sig till det europeiska fotbollsförbundet, Uefa.

- Det ska bli intressant att se hur Uefa hanterar det här. Frågan måste ju ställas om bosniska lag ska vara med i Europa-spel och motståndarlagen hindras från att ställa upp med sitt bästa lag. Det är ett problem, säger Sjögren.

Valdet Rama, som precis som Kushtrim Lushtaku är född i Kosovo men uppvuxen i Tyskland, har dock ett tyskt medborgarskap och får därmed visum till torsdagens match.

Kosovo

Deklarerat självständigt: 17 februari 2008

Erkänt av: 75 länder

Huvudstad: Pristina

Yta: 10 908 km²

Befolkningsmängd: 2 126 708 (2007)

Gränsar mot: I norr och öst till Serbien, i söder till Makedonien, i väst och sydväst till Albanien och i nordväst till Montenegro.