Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lysande kraft i mörker och kyla

Vitterstråk är vinterfestivalen som ska utgöra en lysande kraft i mörker och kyla. På fredag öppnas portarna, men in i det sista snickras på programmet.

För andra året i rad arrangeras Vitterstråk med Bredsjö kulturkooperativ och föreningen Bredsjö Hällefors amatörteater som huvudarrangörer och görs möjlig genom ideella krafter. Syftet är att skapa möten mellan människor samt sätta Bredsjö och Hjulsjö socken på kartan.

Den pågår 5–7 mars och årets tema är Hållbar utveckling men även kulturella fusioner.

– Förändringar kan vara nödvändiga, men måste inte vara besvärliga. Mötet mellan människor är ett första steg, säger Alf Wikström i Kulturkooperativet.

Positiva kulturkrockar

– Vi vill att festivalen inte ska vara så självklar. Här ska det kunna bli kulturkrockar, i positiv bemärkelse, säger Sven Eriksson.

Man vill väcka tankar, skapa engagemang och diskussion. Festvalen vänder sig inte till en direkt målgrupp utan ska erbjuda alla oavsett ålder, kön eller andra grupptillhörigheter något. Programmet är brett.

– Även mellan programpunkterna händer saker. Besökare kan aktivera sig med olika saker, säger Alf Wikström.

Lokala och gästande artister finns i programmet. Musikgruppen Räfven från Göteborg, viskvartetten Lajm från Kungälv, Clownen Coucou Lepissenlit och Mika Tahvanainen är bara några artister. Lokala krafter som systrarna Johanna och Filippa Quist, Sara Herou och Karin Poppius finns med liksom kommunens kulturskola. Dessutom ordnas bordshockeyturnering, utställningar, semi-narier och workshops.

– Vi vill att folk ska känna sig hemma, att de lika mycket kommer till en atmosfär, säger Alf Wikström.

Den som vill läsa mer om programmet kan gå in på www.vitterstrak.se.