Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxig lunchkänsla med fräsch sushi

På kvällarna har East west sushi etablerat sig som en av stans hetaste konsertscener. Under lunchtid är det desto lugnare.

På East west sushi erbjuds man en lugn och lite stram miljö med tydliga japanska blinkningar. Ljuset är nedtonat och ur högtalarna skvalar diskret musik. Beställningar görs vid bardisken från menyns tydliga ljustavlor på väggen. Beställnings- och kassa- flödet är lätt att förstå och känns effektivt och genomtänkt.

Ingår i lunchpriset gör vatten, misosoppa och te eller kaffe med tillhörande chokladbit. Dessert finns som tillägg för 79 kronor. Salladsbord lyser dock med sin frånvaro, något som några i patrullen tycker är lite synd medan andra inte saknar det.

Några smådetaljer, som att man själv får lägga i lite ingredienser i soppan samt att man kan välja små uppskurna citron- respektive apelsinbitar att smaksätta vattnet med, känns trevliga och ger en extra känsla av lunchlyx. En i Lunchpatrullen nappar på erbjudandet att få en extra bit sushi mot en ”incheckning” på Facebook. Ett smart och enkelt marknadsföringsknep för att sprida varumärket.

För den som inte är så förtjust i rå fisk finns även varma rätter på lunchmenyn, som exempelvis en GI-rätt med fjordlax med husets sallad samt en med friterad goyza som är en sorts degknyten med kyckling och grönsaker. Tyvärr är den rätten så pass liten att den mest passar som en förrätt, får vi veta när vi ska beställa. Två i patrullen väljer därför grillad caesarkyckling som serveras med baconkrisp och friterad cassavarot i stället för brödkrutonger, medan övriga hugger in på sushin.

Bemötande vid beställning och avdukning är trevligt och proffsigt. Personalen svarar lugnt och vänligt på frågor om innehåll och ingredienser utan att det känns stressat. De tar sig även tid att fråga hur maten smakar. Väntetiden är lagom lång. När misosoppan avnjutits i godan ro tar det inte särskilt lång tid innan maten är på plats.

Sushin kommer i olika storlekar. Den lilla kostar 99 kronor för nio bitar, lite väl dyrt om man dessutom riskerar att gå därifrån småhungrig. Mellanstorleken, tolv bitar som vi väljer, går på 129 kronor. Man blir mätt och belåten men priset är i högsta laget. Vill man ha 15 bitar får man punga ut med 159 spänn.

Smaken är det däremot inget fel på. Fisken känns otroligt färsk och fräsch med saftiga bitar och många olika sorter, snyggt upplagda på en speciell sushitallrik. Caesarkycklingen får också lovord. Mycket fin syra och sälta i en välkomponerad rätt.

Lokalen är rymlig och mysig. Barnstolar finns och ytorna gör att det inte känns trångt med barnvagnar i lokalen. Under vårt besök får vi intrycket att stället blivit riktigt populärt bland barnlediga föräldrar.

Betyg

East west sushi

Totalpoäng:15,5 p

Service: 4

Beställnings- och kassaflödet känns effektivt och genomtänkt. Trevligt och effektivt bemötande från personalen och väntetiden tills maten kommer känns lagom lång.

Meny: 3,5

Om man gillar rå fisk finns massor av olika läckerheter från havets djup att frossa i. Det finns även varma rätter som alternativ.

Smak: 4,5

Sushin smakar färskt och fräscht och det är rejält tryck i wasabin. Caesarkycklingen som serveras med en chili- och citronspetsad avocadokräm får också mycket högt betyg.

Extra: 3,5

Avsaknaden av salladsbord skapar splittring i patrullen. Några saknar det, andra inte. Den dämpade och lite vardagslyxiga miljön gör att man gärna kommer tillbaka – igen och igen, även om det inte får bli för ofta eftersom prisläget är ganska högt.