Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M om tystnadskultur i Lekeberg: Att blunda för problem gör inte att de försvinner

I NA har vi kunnat läsa om medarbetare inom socialförvaltningen i Lekeberg som rapporterar om bristande arbetsmiljö och tystnadskultur. På kort tid har över 70 procent av personalstyrkan avslutat sin tjänst vilket bör få larmklockorna att börja ringa för de flesta.

Som ansvarig politiker för Socialnämnden uttalar sig Centerpartiets Annica Zetterholm i NA den 15 juli. Hon säger att det finns naturliga förklaringar till att så många har slutat och att hon inte hört talas om att det skulle vara dålig stämning på arbetsplatsen. Hon konkluderar med: ”Jag tycker inte vi kan gå vidare med det här.” Då kan man undra vad som krävs för att gå vidare. Att 90 procent avslutar sin tjänst? Att ytterligare två personer vittnar i media? Fyra personer? Tio?

Alla som befunnit sig i en destruktiv arbetsmiljö kan nog sätta sig in i vad som krävs för att dela sin historia i offentligheten. Även om det finns både meddelarskydd och källskydd är det sannolikt inte något som görs vare sig lättvindigt eller som första steg.

Att som ansvarig politiker så enkelt avfärda både vittnesmål och massavhoppen är minst sagt anmärkningsvärt. Att inte grundligt undersöka detta vidare är ett svek både mot de som tagit steget att träda fram men också mot alla dem som lider i tysthet.

Det är även ett tecken på den tystnadskultur i Lekebergs kommun som återigen lyfts upp på bordet. En tystnadskultur som kommunstyrelsens ordförande Johan Niklasson (C) tidigare meddelat att han inte alls fått indikationer på att den finns.

Bristen på stabilitet och kompetensflykt i en så krävande verksamhet som socialtjänsten kan få stora konsekvenser. Och som ansvarig för verksamheten borde man vilja göra allt i sin makt för att belysa eventuella problem och åtgärda dem.

Det gäller givetvis även i kommunens övriga verksamheter. Sanningen kan vi politiker inte uttala oss säkert om men det absolut minsta vi kan göra är att försöka ta reda på den. Att blunda för problem gör inte att de försvinner. Moderaterna Lekeberg har tidigare i vår lyft just dessa frågor med motionen ”Håll käften och lyd” som syftar till att säkerställa meddelarfrihet och yttrandefrihet för kommunens medarbetare. Att tydligt ta ställning för dessa rättigheter är ett viktigt led i att motverka dålig arbetsmiljö i allmänhet och tystnadskultur i synnerhet. Vi hoppas att alla Lekebergs partier ställer sig bakom motionen.

Caroline Elfors (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel