Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M-politiker: Skidbacken hotas av låsta läget

Örebroarna riskerar stå utan skidbacke i vinter om kommunen vägrar att sätta sig ner vid förhandlingsbordet med Johan Larsson.

Annons

Det varnar Henrik Elamsson (M) andre vice ordförande i programnämnd samhällsbyggnad.

– Det är dumdristigt av majoriteten och Björn Sundin att riskera att affären inte blir av. Resultatet kan bli att vi inte har någon utförsåkning i vinter i Örebro, säger Henrik Elamsson som menar på att enda sättet att lösa oklarheterna kring köpet av Storstenshöjden, är att Örebro kommun sätter sig ned och förhandlar med Johan Larsson.

Han säger att när kommunen nu har en köpare, redo att köpa så ska ersättningen för ett par månaders outnyttjade i höst inte vara något stort problem.

– Det har varit vår ståndpunkt hela tiden, säger Henrik Elamsson.

Nämndens ordförande Björn Sundin (S) har skickat ut ett mejl där han förklarar att några ytterligare besked om vad som ska hända med Storstenshöjden inte kommer att lämnas under helgen.

Något påskrivet köpeavtal kom inte in till kommunen när tidsgränsen löpt ut, och en utvärdering av läget kommer att göras på måndag.

Det är två avtal som ska skrivas mellan Örebro kommun och Storstenshöjden: Ett nyttjanderättsavtal och ett köpeavtal. Storstenshöjden vill skriva nyttjandeavtalet först, och olika formuleringar i avtalet har diskuterats under torsdagen och fredagen, enligt Björn Sundin.

Han påpekar också att kommunen har gått med på att stå för alla kostnader runt vattenförsörjningen, cirka 2,8 miljoner kronor, utom de direkta driftskostnaderna, cirka 70 000 kronor per år.

Annons