Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Socialdemokraterna ger upp

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Moderaterna kommenterar nu det socialdemokratiska valprogrammmet.

- Socialdemokraterna ger upp när det gäller att ge sjuka vård i tid, konstaterar Ola Karlsson, moderaternas oppositionsråd i Landstinget, efter att ha läst Socialdemokraternas länsprogram som presenterades idag. Det som är landstingets viktigaste uppgift, att ge sjuka vård i tid, släpps nu helt.

- Förra valet lovade (S) att ingen patient skulle behöva vänta mer än 60 dagar om man har behov av specialist, och att operation eller behandling ska ske inom maximalt 60 dagar. Sista juli i år hade nästan 4.000 sjuka väntat mer än 60 dagar på läkarbesöket och nästan 2000 sjuka mer än 60 dagar på nödvändig operation eller behandling. Det stora misslyckandet är väl förklaringen till att (S) nu inte lovar några tidsgränser utan ger upp.

- (S) lovar dock att man ska kunna få kontakt med vårdcentralen den dagen man söker vård. Det borde vara en självklarhet. Det är också i princip samma löfte som (S) gav förra valet och som de inte lyckats infria trots 96 år vid makten.

- Flera förslag från Alliansen som skulle förbättra vården och korta köerna har (S) sagt nej till. Både införande av vårdcoacher för mångbesökarna i vården och ett avskaffande av remisstvånget skulle förbättra för patienterna, men (S) säger nej.

- (S) talar om fler jobb i länet samtidigt som de tänker samregera med Vänstern och Miljöpartiet i Riksdagen. De partierna vill stoppa exporten av försvarsmateriel, vilket direkt hotar tusentals jobb i länet, framförallt i Karlskoga och Degerfors. De vill även avveckla kärnkraften som är viktig för den elintensiva industrin i Degerfors, Karlskoga, Hällefors, Lindesberg och flera andra ställen.

- Det är ett väldigt tunt program som inte tar tag i de stora utmaningar som regionen står inför. Det är alldeles tydligt att efter 96 års regerande är idéerna slut, avslutar Ola Karlsson.