Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M vill inte se S-kläder i vallokalen

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Fem dagar kvar till valet och temperaturen stiger. Nu påtalar Moderaterna att de sett röda S-jackor i vallokalen – i strid mot reglerna.

Moderaterna i Kumla har anmält till valsamordnaren att företrädare för socialdemokraterna vistats i vallokalen klädda i sina karakteristiska röda jackor med partisymbolen på.

Ett brott mot reglerna som säger att det inte får finnas några partisymboler på de platser där man röstar.

-Det finns inte ens partisymboler på valsedlarna, även om det diskuteras, säger valsamordnaren Daniel Malmborg.

Händelsen inträffade nu på förmiddagen vid förtidsröstningen i Stadshusets entréhall.

-Det är ju många som rör sig där och politiker också, de är ju inte mer än människor. Men alla har fått instruktioner att inte ha partikläder på sig, eller att täcka över partisymboler i vallokalen, säger Daniel Malmborg.

Göran Andersson från Moderaterna anser att politikerna som rör sig i Stadshuset måste vara noggrannare med att följa reglerna, som syftar till att undvika otillbörlig påverkan i vallokalen.

-Det finns andra vägar in i Stadshuset. Sker det här en gång till innan valet, så är vi beredda att polisanmäla, säger han.