Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MacGyver söker jobbmed handskriven skylt

MacGyver Göthlin har skadat armen och klarar inte längre av jobbet som borrare. Då satte han sig på stan med en skylt – för att hitta ett nytt jobb.

”Ung och arbetslös, inte lätt när våren kommit”. Så börjar texten på skylten som 22-årige MacGycer Göthlin skrivit för hand. På måndagseftermiddagen satt han på Storbron i Örebro med hoppet om att hitta en arbetsgivare.

– Jag har jobbat som borrare sedan jag var 16, men jag har skadat handen och klarar inte av det längre, säger han.

MacGyver Göthlin har en timanställning hos ett företag, och måndagen var första vardagen som han var ledig på några månader.

– Det är kul att jobba som borrare och man tjänar bra men det är för påfrestande.

När NA träffade honom hade han suttit på bron knappt en timme, och något jobberbjudande hade han ännu inte fått.

– De flesta ler och går vidare. Jag borde kanske sätta mig vid tågstationen på morgonen istället, när folk åker till jobbet, säger han.

Det här är inte första gången som MacGyver Göthlin provar annorlunda sätt för att få jobb. En gång ställde han upp i springtävlingen Vårruset – iklädd grön papphatt och plakat.

– Jag sprang framför alla tjejer, de blev inte särskilt glada.

På skylten har han även skrivit att han gärna tar emot bidrag, cigaretter, dryck och mat.

Är du inte rädd att folk ska tycka att du är oseriös?

– Man måste vara lite skämtsam av sig, jag är en väldigt spontan människa. Desto mer man agerar utåt, desto mer självsäker blir man.

MacGyver Göthlin har även jobbat som fritidsledare, och han har lastbilskörkort som han tog i gymnasiet.

– Jag kan tänka mig de flesta jobb förutom telefonförsäljare. Det lockar inte att sälja saker som jag själv inte tror på.

MacGyver Göthlin hette tidigare Jesper, men bytte namn för ett par år sedan.

- Jag förlorade ett vad, avslutar MacGyver.