Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MacGyvers jobbsökandeförde honom till Stockholm

MacGyver Göthlin sökte jobb – med en handskriven skylt. I Stockholm fick han napp, men jobbet som telefonförsäljare blev kortvarigt.
- Jag gjorde vad jag kunde men det gick inte så bra, säger han.

För knappt en månad sedan satt 22-årige MacGyver Göthlin på Storbron i Örebro. I handen hade han en skylt som förklarade att han var på jakt på jobb. Han har skadat handen och kan därför inte jobba som borrare längre. Men jobbjakten gick inget vidare.

- Det var två personer som tog mitt nummer men de hörde aldrig av sig igen, säger MacGyver.

I stället tog han bussen till Stockholm. Han ställde sig med sin skyllt utanför centralen och Vd:n på ett telemarketingföretag fick syn på MacGyver. Nästa dag började han sin första arbetsdag.

– Jag sa innan jag åkte att jag inte skulle jobba som telefonförsäljare, men jag tänkte ge det ett försök i alla fall. Man måste prova i 14 dagar innan man kan säga om det är ett bra eller dåligt jobb.

Efter att ha försökt kränga premiepensionsrådgivning i två veckor sa MacGyver upp sig och vände tillbaka mot Örebro län. Just nu bor han i Karlskoga, men tanken är att ta med skylten och åka tillbaka till Stockholm snart.

- Nästa steg är att hamna på TV4 eller SVT och göra en tokig grej med något skyltliknande. I värsta fall får jag skriva på kroppen och springa naken runt Örebro, säger MacGyver.