Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Macken stängd efter konkurs

För lite intäkter och krav som innebär för höga investeringskostnader. Då fanns inget annat alternativ än att sätta Macken i konkurs.

Annons

Macken i Finnerödja AB har stängt sin butik och servering efter konkursbeslutet i förra veckan. Enligt en av delägarna, Mats Rogefors, började problemen redan under våren förra året när Hydro tog bort sina bensinpumpar.

– Vi tappade jättemycket omsättning under sommaren eftersom ingen kunde tanka här.

Macken är ett fristående företag med butik och servering. I mitten av juli etablerade sig Q Star och satte upp en pumpstation. Men deras bensinförsäljning har inte gett Macken några egentliga intäkter. De har haft en liten ersättning för tillsynen av pumparna.

Brandtillsyn

Nästa smäll för butiken och serveringen kom efter brandmyndighetens tillsyn. Då ställdes krav att fasaden skulle förstärkas och brandsäkras, uteserveringen måste rivas och en hel del andra åtgärder måste vidtagas.

Inte intresserade

– Vi tyckte att kraven låg på Q Star som säljer den brandfarliga varan, men de var inte intresserade av en fastighet som de inte äger, säger Mats Rogefors.

Med de krav som finns och de stora investeringskostnader som krävs så såg företaget inget annat alternativ än att sätta det i konkurs.

– Det fanns ingen möjlighet att få ekonomi i rörelsen helt enkelt.

Konkursförvaltaren Robert Asplund har ännu inte hunnit sätta sig in i företagets ekonomiska ställning vid konkursbeslutet.

– Min förhoppning är att någon vill ta över fastigheten och rörelsen, säger han.

Annons