Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magiskt när teatern invigdes

Kön ringlade utanför Vretstorps magiska teater på lördagseftermiddagen. Och invigningen blev, precis som utlovat, magisk.

Vretstorp. Att jobba på teatern. Det är en dröm som Emma Svensson burit på sedan hon var liten.

– Men jag kunde aldrig bestämma mig. Skådespelare ville jag ju bli. Men också regissör, kostymsömmerska och ljustekniker, berättade Emma Svensson inför den fullsatta lokalen.

Så kom annonsen i tidningen för några månader sedan, Magiska teatern i Vretstorp till salu.

– En helt egen teater. Det var bara att köpa den.

I samband med det föddes familjens tredje son, Simon, som också var med på scenen, i bärsjalen. Och under ytterjackan och bärsjalen dolde sig en superhjältedräkt.

– Man måste nog ha superkrafter för att klara det här, men med hjälp av våra och era drömmar kan vi klara det, konstaterade Emma.

Först ut på scen var Kraxkompaniet, revymakarna från Kumla, som framförde en sketch som de tävlar med i Revy-SM. Publiken förflyttades till en påskmiddag på internatskolan Lundsberg. Kraxkompaniet bjöd också på linedance.

Jakobs pappa Arne Svensson, känd från internet för sitt stora frimärksintresse, visade både vykort och frimärken, stämplade i Vretstorp.

Torbjörn Åkesson, ordförande i Vretstorps byalag, hälsade de nya teaterägarna välkomna.

– Det här är bra för samhället och det här är verkligen en magisk lokal som jag har många minnen från.

Från Viby församling kom prästen Benjamin Lundkvist. Han uppmärksammade den vattenkälla som finns under Magiska teatern.

– Vatten är källan till evigt liv och jag har välsignat vatten från källan, berättade Benjanmin Lundkvist. Han stänkte vattnet ut över publiken, för välsignelse och beskydd.

Från Hallsbergs kommun kom Tomas Hagenfors, andre vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Bröd och skådespel vill vi ha, och vi vill hälsa er välkomna till vår kommun, sa han och överlämnade en gåva i form av Guinness rekordbok.

Avslutade gjorde Stefan Ekström från Lekebergs revysällskap, med sång och gitarrspel. Efteråt blev det mingel och tipspromenad i foajén, med bubbel i magiskt lysande glas.