Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus Natschki, 36, tros vara mördad: "Söker en central plats för letandet efter kroppen"

 
Mordet på Magnus Natschki
Visa alla artiklar

Tidigare örebroaren Magnus Natschki, 36 misstänks ha mördats utanför Uddevalla. Nu söker polisen efter en plats som ska vara central för det fortsatta letandet efter kroppen.

Annons

Polisen söker efter en grusplan som tros ligga ungefär en timmes bilfärd från Lövgärdet i Angered. Missing people har i samarbete med polisen tidigare sökt efter Magnus Natschki i Hogstorp.

– Vi söker efter en plats som vi fått uppgifter om under utredningens gång. Platsen är central för det fortsatta letandet efter honom. Det är en grusplan eller grustag , säger Sten-Rune Timmersjö, chef för avdelningen Grova brott i Fyrbodal.

NA har varit i kontakt med Magnus Natschkis familj, som gett tillstånd att publicera namn och bild på honom. Familjen hoppas att det ska hjälpa polisen att få in mer tips om var han kan ha försvunnit.

– Vi har fått in ett tjugotal tips på var den här specifika platsen kan ligga någonstans. Vi kontrollerar nu de här tipsen och letar med bland annat spårhundar vid vissa utpekade områden.

Polisen har fått informationen om grusplanen man söker efter från en av de misstänkta under ett förhör.

– Det har kommit fram olika förhörsuppgifter och det är även lite andra åtgärder som lett till att vi är mycket angelägna om att hitta den här platsen.

Fem personer sitter häktade misstänkta för inblandning i mordet. Magnus Natschki misstänks först ha blivit utsatt för en grov misshandel och sedan mördad.

En man är häktad på sannolika skäl för mord, en annan man för grov misshandel och tre män för skyddande av brottsling.

– Vi har stort fokus på att hitta Magnus Natschki och det har högsta prioritet. Vi är ute och letar efter honom för fullt.

Magnus Natschki deltog i många kulturdebatter i Örebro i början och mitten av 2000-talet. Han har bland annat varit arrangör bakom flera kulturfestivaler i Örebro. Under en period var han politiskt engagerad i Ung vänster i Örebro.

Natschki gick på Risbergska skolan i Örebro och studerade senare i livet keramisk design på Bath Sa Uniersity i England och på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg.

Mer läsning:

Fyra veckor efter misstänkta mordet – polisen fortsätter söka efter ex-örebroaren: "Vi har en idé om vad som har hänt"

Ytterligare två män häktade – misstänkta för inblandning i mordet på ex-örebroaren

►[+] Saknad ex-örebroare befaras vara mördad – misstänkt man gripen i Tyskland

►[+] Kroppen efter misstänkt mördad ex-örebroare ännu inte funnen: "Vi har förhoppning om att hitta honom – men Sverige är stort"