Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majoriteten visar prov på härskarteknik

Artikel 55 av 58
Förlossningen i Karlskoga
Visa alla artiklar

Annons

På det senaste regionfullmäktigesammanträdet torsdag 13 februari visade majoriteten vilket svagt ledarskap de bedriver. Med härskartekniker försöker man dölja detta svaga ledarskap istället för att svara på de frågor som ställs till dem. När jag som frågeställare undrar vilka åtgärder regionstyrelsen är beredda att ta för att de ansvariga ska verkställa beslutet att återöppna Karlskoga BB skyndsamt, så kommer det inget svar. Istället för att tydligt bemöta frågeställningen så väljer regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S) att ställa en motfråga om vilka åtgärder Vänsterpartiet föreslår?

Annars måste man ställa sig frågan varför vi har en politiskt styrd organisation.

Det är anmärkningsvärt att man som fritidspolitiker förväntas komma med lösningar på de problem som majoriteten har att brottas med. Jag kan tycka att regionstyrelsens ordförande borde veta hur politiken ser till att våra beslut efterlevs. Annars måste man ställa sig frågan varför vi har en politiskt styrd organisation. Politiken var överens över partigränserna när man beslutade att BB i Karlskoga ska vara kvar. Beskeden som kommer är trots det att det ska stängas permanent.

På sammanträdet i regionfullmäktige så ställde jag också en fråga om vad man har för evidens bakom beslutet att Karlskoga BB är så patientosäkert att man inte kan öppna med de åtgärder som kartläggningen visade. Svaret jag fick var att vi som förtroendevalda inte kan ifrågasätta verksamheters beslut som grundar sig i Hälso och sjukvårdslagen. Det som är konstigt är att BB i Karlskoga var tillräckligt patientsäkert att ha öppet i två veckor efter det att tjänstepersonerna tagit beslutet att BB måste stänga.

Anneli Mylly

Vänsterpartiet, ledamot regionfullmäktig

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel