Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mål varje match - Kalles heta vinter

Fyra mål i höstas. Och mål varje match på försäsongen. Kalle Holmberg är utan tvekan ÖSK:s hetaste avslutare just nu.

Ändå är 23-åringen långt i från säker på en plats i startelvan på söndag, då ÖSK tar emot Djurgården i allsvensk premiär.

- Jag försöker visa varje träning och varje match att jag ska spela. På något annat sätt kan jag inte påverka något. Det är upp till tränarna att ta ut laget, säger Holmberg, efter att ha hoppat in och avgjort genrepet mot Hammarby med ett distinkt direktskott från halvdistans som målvakten William Eskelinen var chanslös på.

Kalle Holmberg gör inget för att göra Alexander Axéns jobb enkelt när det kommer till att besätta anfallsplatserna i premiärelvan.

- Haha, nej, det hoppas jag. Självklart vill jag spela, det vill alla. Men jag tar det som det kommer, och försöker visa på planen att jag ska vara med. Att gå och tjura blir inget bättre av, om det skulle bli så att jag inte startar. Konkurrensen är stenhård, och det är bra, säger Kalle.

Att flytta på Crespo Kamara eller Astrit Ajdarevic är inte lätt. Och i genrepet spelade den duon från start tillsammans för första gången. Det gav mål redan innan två minuter spelats, då Crespo tog hand om en skottretur från Ajdarevic på bästa vis.

- Jag visste tidigt att de skulle starta, och det har jag förståelse för. Jag har spelat mycket på försäsongen, men både Astrit och Crespo behöver speltid efter skador. Men jag tänker absolut vara med och slåss om platserna, säger Kalle.

Det har han varit väldigt tydlig med. Sex mål under försäsongen. Mål i varje match han spelat, utom mot Århus i Portugal då han bara klev in några minuter för att snart bytas ut igen.

- Det är klart att jag är glad att jag gör mål. Det flyter på nu, har gjort sedan i höstas.

Det känns som att du tagit ett stort steg?

- Ja, jag håller med. Men jag kan inte peka på vad som hänt riktigt. Jag har blivit starkare i kroppen, fått lite mer muskler. Och så har jag väl mognat lite när det kommer till avslutningarna. Jag stressar inte, känner mig lugn i spelet.

Det är en konkurrenssituation, men det är framför allt en situation som ger ÖSK och tränare Axén valmöjligheter. Man kommer inte långt över 30 matcher med enbart en stark startelva.

- Vi har konkurrens på alla positioner, och det är något som gör oss starka, konstaterar Holmberg.