Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målet är att det ska vara tryggt att resa med bussen

Svar

... till insändaren ”Se till att bussarna blir smittsäkrare”, NA 2 maj.

Vi förstår att rådande tider är oroliga och alla behöver göra sin del för att minska risken för smittspridning. Kollektivtrafiken omfattas förvisso inte av förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Det får finnas fler än 50 resenärer ombord, men vi försöker givetvis allt vi kan för att hålla denna siffra nere. Vi följer därför Folkhälsomyndighetens riktlinjer att bedriva trafiken i en sådan omfattning att trängsel ombord minskas. För att motverka trängsel sätter vi in extra bussar på avgångar som vi på förhand förväntar oss kommer att ha många resenärer. Dessutom har vi bussar ståendes klara att åka iväg direkt om en bussförare meddelar trafikledningen att det är fullt i bussen.

Upplevs avgångstider som överfulla så ber vi dig att höra av dig till oss med linje och avgångstid, så att vi säkerställer att vi sätter in de extra bussarna på rätt linjer vid rätt tidpunkt.

Vi råder även resenärer att endast göra nödvändiga resor med kollektivtrafiken och att resa under lågtrafik. Många är beroende av kollektivtrafiken. För att de ska kunna resa tryggt med oss, uppmanar vi alla som kan resa på annat sätt exempelvis cykla eller gå att också göra det. Då kan vi tillsammans hjälpas åt att minska risken för trängsel ombord och därmed även smittspridningen.

Fredrik Eliasson

kollektivtrafikchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel