Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målet är så säkra cykelbanor som möjligt i Örebro

Annons

Svar till insändaren ”Livsfarligt i tunnlarna” (NA 27/3)

Hej Nina!

Jag får beklaga att du upplevt din kontakt med Örebro kommun undermålig. Det tar vi till oss och förbättrar.

Vid vinterväglag utför vi dagliga insatser både för att förebygga halka för våra gång- och cykeltrafikanter i så hög utsträckning som möjligt, men även för att underhålla gatorna löpande. I vårt förebyggande arbete använder vi oss bland annat av väderlekstjänster som vi utgår och planerar våra insatser ifrån.

Utöver detta är även vårt felanmälansystem, på Örebro kommuns hemsida, ett bra verktyg som synliggör platser som är mer utsatta än andra. Utifrån den information vi får från felanmälan kan vi göra extra insatser på de platser där det krävs, men även arbeta proaktivt i den mån det går. Den tunnel du beskriver har ingen högre frekvens av felanmälan än någon annan plats, varpå insatser görs utifrån daglig tillsyn.

Då vinterväghållning är komplext och den ena dagen inte är den andra lik, där förutsättningarna till och med kan förändras från timme till timme, så utmanar det oss verkligen i vårt arbete. Vi tar till oss av dina synpunkter.

Vi kommer se över våra rutiner för att se om vi kan förändra vårt arbete och få en större säkerhet på våra gång- och cykelvägar.

Då vi befinner oss i slutet av vintersäsongen uppmanar jag till att cykla försiktigt och så hoppas jag att din upplevelse av Örebro kommuns arbete med vinterväghållning förbättras till nästa säsong.

Åse Friberg

enhetschef Park/Gata, Tekniska förvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel