Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målfest i Idrottshuset när herrlandslaget i futsal segrade

I den första matchen i Idrottshuset segrade herrarnas futsallandslag mot Lettland med 4-3. Målskörden dubblades för båda lägren i måndagens returmöte, då Sverige vann med 8-6.

Annons

Det blev en målrik tillställning när Sveriges herrar spelade sin andra landskamp mot Lettland inom loppet av två dagar. Man segrade i söndagens tillställning, och under måndagen blev det målkalas när man vann igen.

Sverige inledde målskyttet så fort matchen var igång, med 1-0 genom Kristian Legiec. Mathias Etéus satte 2-0, och Amel Rastoder såg till att man hamnade i överläge med 3-0.

Där gav sig dock Lettland in i matchen, och snart stod det 3-2. Även kvitteringsmålet kom, men tack vare Petrit Zhubi gick Sverige till pausvila i ledning med 4-3.

Efter två minuter av den andra halvleken placerade Carl Lext in 5-3 till Sverige, och ledningen utökades av Petrit Zhubi som gjorde sitt andra mål för dagen. Ännu en reducering kom sedan i den målrika matchen, innan Legiec gav Sverige ledningen med 7-5.

Med tio minuter kvar av matchen gjorde Lettland tillställningen spännande igen, genom att sätta 7-6. Men så var Etéus framme igen för Sverige, när 8-6 kunde konstateras.

Resultatet stod sig matchen ut, och Sverige kunde räkna in sin andra räkna in sin andra seger på två dagar.

Sverige – Lettland 8-6 (4-3)

Plats: Idrottshuset

Publik: 381

Målskyttar: Kristian Legiec, Mathias Etéus, Amel Rastoder, Konstantins Zabarovskis, Petrit Zhubi, Carl Lext, Konstantins Zabarovskis, Janis Pastars, Igors Avanesovs, Germans Matjusenko, Miks Babris.