Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mållöst i det allsvenska genrepet mellan ÖSK och AFC Eskilstuna

ÖSK spelade under lördagen sin sista match innan fotbollsallsvenskan drar igång.
AFC Eskilstuna gästade på Behrn Arena och de lyckades hålla nollan.
Det gjorde även ÖSK i en match där Johan Mårtensson utgick med skada.

Under lördagen genomförde ÖSK sitt genrep inför den allsvenska starten den 2 april. För motståndet stod AFC Eskilstuna som fick lämna allsvenskan i fjol.

Redan efter tre minuter tvingades ÖSK till ett byte när Johan Mårtensson tvingades utgå med skada. Resten av den första halvleken var annars en målchansfattig historia. ÖSK hade mycket boll, men var allt som oftast ofarliga i sista tredjedelen.

Men efter ungefär halva den första halvleken small det plötsligt till. Victor Sköld avancerade fram på offensiv planhalva innan han klippte bollen hårt i stolpen.

ÖSK fortsatte ha mycket boll och AFC Eskilstuna fick rikta in sig på omställningar. Vid ett par tillfällen lyckades man också skapa lägen för bra inspel, men den sista passningen var alltid för svagt slagen.

Det gjorde att resultatet var 0–0 efter 45 spelade minuter.

I den andra halvleken fortsatte de riktigt heta målchanserna att lysa med sin frånvaro. ÖSK hade fortsatt mest boll och de försökte hitta ledningsmålet. Michael Omoh hade ett skott som testade AFC:s målvakt Gianluca Curci, men Curci lyckades styra ut bollen till en hörna.

Närmre än det skottet kom man dock aldrig i hemmalaget. Inte heller gästerna förmådde att spräcka Oskar Janssons nolla. Därmed slutade ÖSK:s allsvenska genrep mållöst.

Nu väntar härnäst alltså den premiär i allsvenskan för ÖSK. Den spelas den andra april borta mot Gif Sundsvall.

Matchfakta

Örebro SK–AFC Eskilstuna 0–0 (0–0)

Mål:

Varningar, ÖSK: Brendan Hines Ike, Nahir Besara. AFC: Anel Rashkaj, Adnan Kojic.

Domare: Farouk Nehdi

Publik: 416