Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakt provtränar med ÖSK

Han blev utkonkurrerad av förre ÖSK-målvakten Simon Nurme i Mariehamn. Nu provtränar Ludwig Bergström med ÖSK.

Ludwig Bergström, som fyller 30 i augsuti, har Västerås SK som moderklubb. Han gjorde två säsonger, och totalt nio matcher, i superettan med VSK 2004 och 2005. Därefter tillhörde han Enköping i fyra säsonger. Första säsongen blev det ingen speltid, men mellan 2007 och 2009 gjorde Bergström 46 matcher i superettan och division 1 norra.

2010 var han åter i Västerås SK, som då spelade i division 2. 2011 gjorde han 24 matcher för Boden i division 1 norra, och var då lagkamrat med en viss Alhassan "Crespo" Kamara, som ju är på lån i ÖSK från AIK.

I fjol gick Ludwig Bergström till IFK Mariehamn i finska högstaligan. Men där blev han utkonkurrerad av Simon Nurme, som kom från ÖSK, och det blev bara sex matcher för Mariehamn.

Nu tränar den 193 centimeter långe Bergström, som är kontraktslös, med ÖSK, skriver laget på sin hemsida. ÖSK har Oscar Jansson som ny målvakt inför säsongen och ser, sedan tidigare, gärna ser att Jonas Sandqvist hittar en ny klubb. Bakom Jansson finns spetstruppens målvakt Jonathan Thuresson.

– Vi har fått kännedom om Ludwig och vill se vilken kvalitet och karaktär han är. Ludwig kom till Örebro i dag och kommer att träna med laget under en tid, säger Magnus Sköldmark, som för tillfället fungerar som sportchef i ÖSK, till hemsidan.