Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvakten skadad  - ÖSK föll 

ÖSK fick målvakten skadad och utbytt. Då föll de svartvita mot Djurgården.

Annons
ÖSK-tränaren Axel Kjäll.

På tisdagen mötte ÖSK Djurgården i den allsvenska U21-serien. Matchen spelades på Kaknäs konstgräs i Stockholm.

ÖSK kom till spel med fyra A-lagskatuella spelare, Christoffer Wiktorsson, Samuel Mensah, Ayanda Nkili och Christer Lipovac, men hade ändå ett lite mer oprövat lag än Djurgården som matchade spelare som Amadou Jawo, Martin Broberg och Sebastian Andersson.

Sebastian Andersson gav också Djurgården ledningen när han nickade in 1-0 på hörna i den 38:e minuten.

Mirza Turan kvitterade till 1-1 precis före halvtidsvilan, på nick efter att han kommit i en perfekt löpning mellan mittbacken och ytterbacken.

Men det blev alltså Djurgården som tog hem segern efter att Amadou Jawo gjort segermålet, 2-1, på straff i 65:e minuten.

Detta efter en del dramatik där ÖSK tvingades byta målvakt lagom till straffsparken. Gustav Franck åkte på en smäll i huvudet i första halvleken. Franck fortsatte spela men kände sig groggy och i samband med straffen valde han att byta med Henrik Detlofsson, född 1999, som fick börja med att släppa in en straff.

- Trots förlusten är jag ändå ganska nöjd med prestationen efter förutsättningarna. Jag är jättenöjd med att vi spelade ett bra försvarsspel hela matchen men mindre nöjd med att vi släppte in två mål på fasta situationer, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll.

Annons